Nyheter från DF

Idrottsrörelsen är inne i ett spännande förändringsarbete där vi arbetar med en ny strategi och inriktning med sikte på 2025.

Under den stora insamlingsdagen #Geborttillsport i september skänkte privatpersoner och föreningar nästan 900 kilo sport- och fritidsutrustning till Fritidsbanken i Norrköping.

Vi säger grattis till sju stipendiater från Östergötland som fått Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2017-2018!

Samsyn Östergötland

(2017-10-02 08:00)
Ett avtal som bland annat innebär att alla parter ska träffas för att skapa en gemensam tävlings- och aktivitetskalender. Detta för att göra det lättare för barn att utöva flera idrotter samtidigt och inte tvingas välja i för tidig ålder.

#GeBortTillSport

(2017-08-31 16:48)
Den 10 september arrangeras en nationell insamling av sport- och fritidsutrustning under namnet #GeBortTillSport. Initiativtagare är TV4:s programledare och reporter Ida Björnstad och insamlingen sänds i Nyhetsmorgon på TV4.

Pressmeddelande: I höst får Norrköping sin första Fritidsbank. Här får vem som helst komma och gratis låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, fotbollsskor, bollar, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer.

Årets upplaga av Sportis Camp i Mjölby kommun lockade 150 deltagare. Här får sommarlovslediga barn mellan 10 och 12 år prova på olika idrotter. En av tankarna med Sportis Camp är att lyfta föreningar och idrotter som är lite svårare att hitta till.

Barn har rätt till en trygg idrott och det är vuxna som har ansvar för att säkerställa att idrotten är en plats för glädje och gemenskap för alla barn. Tyvärr finns det fortfarande exempel där det inte fungerar och barn och unga blir utsatta.

Riksidrottsmötet 2017 är öppnat. Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna inledde med att välkomna alla idrottsvänner till Karlstad.

Unga Idrottsledare

(2017-05-05 15:33)

Det årliga priset till unga framstående idrottsledare och idrottsorganisatörer för utmärkt engagemang och stort ledarskap till svensk idrotts bästa. Pristagaren får inte vara äldre än Hugo Levin var vid sin bortgång. Prissumman är 50.000 kronor.

Östergötlands Idrottsförbund gratulerar Göran Johansson (fotboll) och Beo Röhs till RF:s Förtjänsttecken i guld som delas ut vid Riksidrottsmötet i Karlstad i maj.

I flera veckor har det packats och rensats i det som varit Idrottens Hus i Linköping i snart 30 år. Flytten har planerats länge och nu har det äntligen blivit dags!

Nu flyttar vi!

(2017-02-21 11:02)
I flera veckor har det rensats och packats i det som varit Idrottens Hus i Linköping i snart 30 år. Flytten har planerats länge, nu har det blivit dags och den 1 mars flyttar vi.

Sparbankens logga 2015

ICA Supermarket