Banbeskrivning

Bysjöloppet har tre distanser (5 km, 11 km och 18 km). Lilla Bysjöloppet har två distanser (700 m och 1,3 km). Alla sträckor finns i kartskissen nedan, klicka gärna på rutan i övre högra hörnet av kartskissen för att öppna den i ett eget fönster.

Lägg märke till att i Bysjöloppet visar km-skyltarna avstånd kvar till mål. Det vill säga den första km-markeringen man passerar på 5 km-banan är "4 km", därefter "3 km" och så vidare. I andra löpartävlingar är det oftast tvärt om att km-skyltarna visar hur långt man sprungit från start.

Nedan följer en något mer detaljerad beskrivning av respektive bana. Bilderna är förminskade men går att se i originalstorlek om man mixtrar lite med inställningarna (har ingen enkel beskrivning för det tyvärr).

18 km

Banan är uppmätt till 17 870 m. Underlaget är till största delen grusväg, men det finns kortare partier med skogsstig samt även en del asfalt närmast start och mål. Höjdprofil enligt nedan:

Höjdprofil 18 km

11 km

Banan är uppmätt till 11 290 m. Underlaget är till stor del grusväg, men det finns kortare partier med skogsstig samt även asfalt närmast start och mål. Höjdprofil enligt nedan:

Höjdprofil 11 km

5 km

Banan är uppmätt till 4 800 m. Underlaget är blandat asfalt, terrängspår och grusväg. Höjdprofil enligt nedan:

Höjdprofil 5 km

Banan är uppmätt till 1 255 m. Underlaget är blandat asfalt och gräs.

700 m

Banan är inte kontrollmätt. Samma startlinje som 1,3 km fast man springer åt andra hållet och följer sedan 1,3 km-banan till mål. Underlaget är asfalt.

Uppdaterad: 2017-08-01 14:32
Skribent: Per Lindh